søndag den 8. april 2012

Man kan da altid bruge en tur til gartneren......

I går gik turen ud i verden igen..... for at købe ind til resten af påsken. Jeg må indrømme at jeg ikke er den store fan af at købe ind, så jeg prøvede at få mine indkøb overstået lidt hurtigt, og præmien var en tur til gartneren.

Jeg har forsøgt at så violfrøstjerne, men det er ikke rigtigt kommet noget ud af, så derfor er jeg på jagt efter violfrøstjernen i en plante-udgave, og dermed har jeg en god undskyldning for at besøge gartneren ofte.

Gartneren havde dog endnu ikke fået violfrøstjerne (som er en staude), så den må vente (og giver anledning til flere gartner-besøg)

Besøget var dog ikke nytteløst..... jeg faldt over en lille fin kobjælde (Pulsatilla vulgaris) og en ramsløg, som også kom med hjem.

Jeg har en tanke om at ramsløgen skulle sættes i en potte - de breder sig jo - men her kom gartneren med et lille tips: Fjern blomsterne, så spreder planten sig ikke! Godt så, har en skyggeplads i et af mine bede, så der bliver ramsløgen så sat..... når frosten er ovre.

Som I måske kan se, leger jeg stadig lidt med billederne på bloggen - synes ikke at de "gamle" billeder med rammer, ser så pæne ud længere. På min windows-computer ser det OK ud, men det ser helt galt ud på min mac-computer, så derfor arbejdes der stadig med sagen :0))

8 kommentarer:

 1. Blot sige, at jeg heller ikke har held med mine violfrøstjerner! Jeg har haft dem ude i kulde osv. men lige meget hjælper det. Jeg har 2 en i hvid og en i lilla, men ville gerne have lidt flere...så jeg må altså også forbi et gartneri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, jeg er altså ikke alene om at have svært ved at få violfrøstjernen til at gro.

   Ja, vi må besøge gartneren.... igen :0))

   God dag!

   Slet
 2. Jeg har heller ikke held med mine violfrøstjerner ØV.
  Så jeg må også omkring planteskolen.
  Kobjælden er et godt køb men ramsløj tør jeg binde af med.

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig altså at jeg ikke er alene om ikke at kunne få violfrøstjernen til at gro, og om at køre forbi gartneren for at få "løse opgaven" :0))

   God dag!

   Slet
 3. Nå for søren! Nu skal jeg lige ødelægge den gode stemning.
  Jeg kan godt få violfrøstjernen til at gro! - og den sår også sig selv, så der kommer flere og flere. Jeg har vist bare været heldig og fundet et sted den godt kan lide:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mona det kan du ikke bare skrive uden at fortælle, hvad DU har gjort rigtigt! Vi må have en opskrift på, hvordan man får
   violfrøstjerner til at spire! Hvor har du din placeret? Det må du altså uddybe....så vi andre novicer udi frøstjerner kan lære noget!

   Slet
  2. Jeg håber også at du kan give tips om violfrøstjernen videre :0))

   Slet
  3. Jeg såede den forrige år. Småplanterne blev sat ud det eneste sted, hvor der på det tidspunkt var en bar plet. Det er et skyggefuldt sted med godt læ.Den blev over 2m høj sidste år. Der er sikkert ikke ret meget kalk i jorden dér, for rhododendronen har det også godt på det sted.
   Jeg kan skrive om den på min blog og lægge nogle billeder ved en af dagene.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...