onsdag den 28. marts 2012

Større potte til chilien elefant snabel og dens venner

En af weekendens andre opgaver bestod i at plante de chilier, som er spiret frem, over i nogle lidt større potter.

Jeg var lidt spændt på, hvordan det skulle gå, for chili-spirerne er jo meget sarte og små, men samtidig skal de jo have mere plads og noget at gro af, så jeg tog chancen og gik i gang.

Jeg gik stille til værks, forsøgte at skåne de små, fine planter og rødder mest muligt, men jeg var dog ret spændt på at omplantningen ville ødelægge de få chili-frø, som har spiret.

Her - et par dage efter omplantningen - har de små chili-planter det fint, og ser ud til at ha' klaret weekendens omplantningsoplevelser.

Jeg lurer stadig på alle de øvrige chili-frø, som jeg har sat..... der sker ikke meget - udover at en af de øvrige chili-sorter, som jeg har sået - chilien 5-color - har beriget min lille forspire-verden i vindueskarmen med en lille fin spire...... bare den nu overlever?

søndag den 25. marts 2012

Så er de første krydderurter plantet

Da jeg kørte hjem fra arbejde i fredags, besluttede jeg mig for at jeg havde brug for en tur forbi gartneren - jeg er sikkert ikke den eneste, som synes at en tur til gartneren er et dejligt frirum :0))

Min plan var egentlig bare at gå lidt rundt for at se på planterne og få "lidt farve ind på nethinden" inden jeg kørte hjem på weekend.

Jeg gik ned til området med krydderurter, og sørme om det ikke var tilbud på krydderurter - 2 for 25,- (normalpris for en enkelt var kr. 39,95).

Det tilbud kunne jeg ikke stå for, så der røg 2 slags rosmarin, 3 slags timian, 1 oregano, 1 bronzefennikel og 1 bredbladet persille i vognen (den havde jeg bare med for syns skyld..... :0)))

I går måtte jeg så kigge lidt nærmere på de 2 hjemmelavede højbede, hvor sidste års krydderurter havde fået lov til at stå vinteren over. Begge højbede krævede en kærlig hånd, før jeg kunne plante de nyindkøbte krydderurter, så det var bare om at komme i gang.

Højbedene før

Højbedene efter

Udover de nyplantede krydderurter indholder højbedene også et par jordbærplanter, purløg, havesyre, kinesisk hvidløgspurløg og et par små blåbærbuske, som alle har klaret vinteren. Heldigvis er der stadig plads til flere krydderurter, så jeg er ikke færdig med at shoppe krydderurter for i år :0))

Efter at krydderurterne var plantet, lavede jeg et plast-telt af affaldsposer, som jeg lægger over krydderurterne om natten, så de bliver beskyttet lidt inden til det bliver varmere om natten.

onsdag den 21. marts 2012

Chilien Elefant snabel - nu med støtte

Som tidligere skrevet har jeg jo ikke så stort held med de chilifrø, som jeg har sået, men undtagelsen er "Elefant snabel" hvis fine spirer nu er så store at de har brug for lidt støtte - både for ikke at blive ødelagt, men også for at blive mere lige i deres vækst.

De små planter er dog stadig for skrøbelige til at blive plantet om, så de står stadig i den mælkekarton, som de blev plantet i.

Jeg håber snart at komme planter de 2 små planter om, så de kan få hver sin potte, og få lidt mere kraft fra den jord, som de bliver plantet i.

mandag den 19. marts 2012

Et par gode billeder af fugle...... :0))

Jeg har igen været ude at lufte kameraet, og turen er endnu en gang gået til en nærliggende mose (som dog ikke er verdens største mose :0)), og her er det blevet til et par gode "skud" af en sovende andrik og en af mosens svaner.


Personlig er jeg nok mest stolt af billedet af svanen, hvor genspejlet også kan ses. Næste opgave må blive at fange et billede af en af mosens ænder...... mens de ikke sover :0))

Begge billederne kommer med i denne måneds årskavalkade, og så må vi se om en af dem også bliver månedens vinder.

søndag den 18. marts 2012

Man kan slappe af på mange måder

Jeg leger en del med Google og alle dens funktioner, da jeg gerne vil samle min mail og kalender på min gmail.

Nu er jeg så lige ved at lege med at give andre brugere adgang til at blogge på min blog, og derfor er dette indlæg lavet for at teste, hvordan det ser ud på bloggen, når man blogger fra en anden gmail-konto.

Det interesssante er at se om læserne på bloggen over hovedet kan se at dette indlæg er udgivet af en anden blogger.

Arbejde i går, afslapning i dag

Dagen i går blev for en gangs skyld brugt i haven..... fik plantet et par forårsblomster og gødet alle bedene inden søndagens regnvejr kom forbi.

Haveparasolen kom også frem fra sit skjul i skuret, og så blev bedene lige studeret endnu en gang og kameraet fandt vej til et par billeder af de forårsbebudere, som nu står i fuld flor.

Der blev også rodet lidt i de to højbede, som jeg lavede for et par år siden - der skal årets krydderurter plantes...... snart håber jeg!

I dag har regnen allerede overtaget, men vi kommer jo ud alligevel..... hunden skal jo luftes, og man kan da også gå på havevandring i regnvejr (her står hunden dog af, og bliver inden for i tørvejr :0)))

Resten af dagen skal nok bruges på at hygge..... strikke, lave lidt hjemmeside og mon ikke der også skal drømmes lidt om krydderurter og chilier i haven :0)

lørdag den 17. marts 2012

Chili-såning - noget jeg kan lære mere om!

Som tidligere skrevet, så har jeg jo sået en del chilier, men jeg må sige, at jeg ikke har meget held med opgaven!

Jeg har sået ca. 20 chilier af forskellige sorter - blandt andet også nogle af frøene fra de chilier, som jeg havde sidste år, men det er ikke mange af dem, som har spiret.

Jeg har størst held med "Elefant Snabel", "Explosive Ember" og "Christmas Pepper" - de sidste er også de 2 chilier, som har overvintret bedst fra sidste år..... altså er det nogle af de chilier, som jeg allerede har.

De øvrige chilier, som lader vente på sig er: "Jalapeno Purple", "Tabago Seasoning", "Locoto", "Purple Tiger", "Chinese 5-color" og "Aji Rød citronchili" - lidt irriterende at de ikke spirer, for jeg faldt for deres farver og chilifrugternes udseende i Fuglebjerggaards webshop.

mandag den 12. marts 2012

Møn - det bedste sted.

Jeg er kommet på Møn i gennem mange år, for mine forældre var ivrige campister, så alle weekender, ferier og sommerferien blev brugt i campingvognen, som stod på Camping Møns Klint.... 3 km fra Møns Klint.

Campinglivet er dog stoppet for mange år siden, men ca. hvert 2. år lejer vi en hytte (altså ikke den på billede!) på campingspladsen, pakker hund, kusine, mor og habbenkut, og kører til Møn for at nyde en forlænget weekend der.

Programmet for dagene i den forlængede weekend er gerne det samme.... alle de kendte steder - Stege, Liselund, Hunosøen, Klintholm Havn, Borre, Hjertebjerre, Jydelejet og klinten m.v. - besøges i løbet af formiddagen, mens eftermiddagen gerne bruges i - og omkring - hytten på campingspladsen, hvor der jo er det sædvanlige campingliv - hyggeligt..... selv hunden blev mønbo efter et enkelt ophold, og nyder nu opholdene i fulde drag :0))

søndag den 11. marts 2012

I træningslejr med nyerhvervelsen!

Jeg har jo kastet min kærlighed på fotografering, og det skal I her på bloggen så trækkes med! Jeg er ikke den bedste fotograf - mangler vist sans for at "se" motiver i alt :0)) - men det skal jo ikke forhindre en i at tage fat i kameraet.

Jeg har en særlig interesse for at tage billeder af fugle - og har allerede lært, at det IKKE er den nemmeste opgave at give sig selv, for fuglene har det jo med ikke at ville sidde stille på kommando, lade en komme tæt nok på til at kunne tage et billede eller at vise sig fra sin bedste vinkel.


Jeg har købt et Nikon D3100 med 2 objektiver, og det kamera er jeg rigtig glad for - synes at billedernes kvalitet er rigtig god (fotograferen kan man jo ikke gøre så meget ved). Jeg har da også fanget et par gode fuglebilleder, men hvis de skal blive rigtig gode, skal jeg vist købe et teleobjektiv til flere tusinde kroner. Det synes jeg måske er lige meget nok...... skal jo ikke leve af at tage billeder (heldigvis)!
Så var det så at jeg faldt over Olympus SP-810UZ, som har 36 x zoom - pris kr. 1700,-, og det kunne jeg ikke stå for, så det blev indkøbt. Selve kamerakassen er ikke meget at råbe "hurra" for - det er tydeligt at det er her man har sparet for at få kameraet til at holde en god pris, men kameraet er lidt større en et almindelig digitalkamera a la Nikon Coolpix-størrelsen, og er derfor nemt at have med sig.

Jeg mangler stadig at få helt styr på kameraindstillinger..... og ikke mindst, hvordan man finder dem i en hurtig vending, men billederne på dette indlæg er alle tage med det nye kamera, og særligt fuglebillederne glæder mig, og jeg synes at de er gode nok til at de kan være med i min årskavalkade for marts måned!

Jeg har også prøvet at tage et par billeder af det strikketøj, som jeg p.t. er i gang med, men jeg tror at jeg vil vælge at bruge mit Nikon D3100 til disse ting - billedkvaliteten er langt bedre der!

lørdag den 10. marts 2012

Så blev der plantet et par roser.

Dagen i dag har været brugt til mange ting, men særligt vil jeg nævne at jeg nu har føjet to nye roser til min samling - de kom i jorden i dag..... i sildende regn :0))

Egentlig har jeg rigeligt med roser, og det er svært at finde plads til flere, men da jeg faldt over "Herkules" og "Burgundy Ice", skulle de bare hjem til samlingen!

Jeg søgte lidt på nettet - de nærmeste gartnerier i lokalområdet havde enten ikke roserne hjemme (men de ville komme til foråret, men hvem kan vente på det?) eller også kendte de dem ikke - og faldt over dem hos rosenshoppen Roser til haven, hvorfra jeg bestilte roserne med det samme - ovenikøbet til en god pris.

Roserne kom i løbet af sidste uge, men jeg har ikke haft tid til at komme i haven før i dag - jorden skal jo også være til at grave i, så vejret skulle også være med :0))

Desværre kan jeg jo ikke vise egne billeder af de flotte roser endnu - p.t. er de jo lidt kedelige..... uden blade eller blomster, men i haven står påskeklokken i knop, og derfor må I "nøjes" med billedet af de små påskeklokke-knopper.

torsdag den 8. marts 2012

Nessie II - til kusinen

Jeg har fået strikket Nessie nr. 2 færdig - elsker altså bare "Nessie", som jeg faldt over på Julia Zahle's blog "Aalerusen", og kastede mig derfor ud i endnu en udgave.

Denne gang valgte jeg at bruge af mærket "Noro", som jeg havde købt for noget tiden siden. Da kusinen havde fødselsdag kort efter at jeg havde færdiggjort "Nessie II", valgte jeg at bruge det som en lille ekstra gave til hende.

tirsdag den 6. marts 2012

Der er gang i nogle af mine chilier......

Jeg har jo forsøgt mig med at få mine chilier fra sidste sommer til at overvintre - det er altså ikke en udelt succes...... må gøre noget forkert, for 3 af mine "gamle" chilier ser ud til at være døde.... Øv!

Men der er da liv i et par stykker endnu, og nu ser det ud til at de også har tænkt sig at sætte frugter igen - de er i hvert fald begyndt at blomstre igen.

Små, smukke lilla blomster i chilien "Explosive Ember".

En fin hvid blomst i chilien "Habanero Chocolate".

mandag den 5. marts 2012

Sjalet "Mie fra Filcolana"

Jeg har fået et flip med at strikke halstørklæder og sjaler, og på min tur rundt på Google efter opskrifter og inspiration, faldt jeg over dette indlæg på bloggen "Knitting by Kaae".

Indlægget handler om sjalet "Mie fra Filcolana", og links på indlægget bragte mig videre til https://www.ravelry.com/account/login, hvor jeg kunne finde opskriften - gratis!

Jeg tænkte at jeg lige ville prøve mig lidt frem med opskriften, så jeg valgte at bruge "Kauni" (garnmærke EQ) til at strikke sjalet i. Jeg har brugt 1 nøgle + lidt af et nyt nøgle.

Jeg synes faktisk at sjalet er så sødt, at jeg vil prøve at strikke det i en anden garntype og med lidt flere udtagninger, så sjalet bliver lidt større.

Lidt opdatering:
Pia fra Den beskedne strikker gjorde mig opmærksom på at opskriften - og en masse andre opskrifter - ligger frit tilgængelig på www.filcolana.dk

søndag den 4. marts 2012

Billeder fra februar måned til årskavalkade 2012


Så gik februar måned, og selv om jeg ikke synes at der var meget af tage billeder af i haven, så er der da kommet et par billeder i kassen. De bedste billeder kom helt klart fra min tur til Amager Strand, men der er da også blevet plads til et par billeder fra turene gennem lokalområdet.

Jeg er dog stadig mest stolt af billedet af bådebroen ved Sundby Sejl på Amager Strand og billedet af den flyvende stormmåge. Det er lidt svært at vælge mellem de to billeder, men jeg tror at stormmågen vinder, da jeg gerne prøver at tage billeder af fugle på min vej rundt med kameraet - og det er svært!! Så at "fange" et godt billede af en flyvende fugl, også selv om der en million af dem, kommer ret højt på min liste :0))
Mit bedste billede - februar 2012

lørdag den 3. marts 2012

En mærkelig fugl :0))

Dagen i dag er startet meget tidligt - faktisk allerede kl. 0650, hvor hunden - som faktisk hedder Dino - altså mente at han havde sovet nok, og var klar til en gå-tur. Det gør mig nu ikke noget at komme tidligt ud af sengen...... og selv om det er lørdag, så på med tøjet og ud i den lidt frostkolde morgen, som også bød på flot solskin.

Da hunden jo har en fiberspænding i det ene forben, så går turen afsted i roligt tempo - det tempo kender hunden dog ikke, så han benerer afsted..... i kort snor :0).

Forbenet har det meget bedre, og han halter ikke længere, men jeg har ham dog stadig i kort snor for at forbenet kan få en chance for at blive endnu bedre og stærkere, før vi vender tilbage til flex-linen.

Undervejs på turen stødt vi på denne mærkelige "fugl", som vist syntes at vi forstyrrede dens morgen-kig fra træet. Dino opdagede aldrig katten i træet - han er ellers MEGET glad for katte, da han, som hvalp og unghund, dagligt havde besøg i haven af en af naboernes kat - en flot kridhvid langhåret sag, som han virkelig så op til....... og gerne ville have med indendørs!

torsdag den 1. marts 2012

Så er der bagt!

Min arbejdsplads er sikkert ikke det eneste sted, hvor fredag morgen startes med fælles morgenmad, og vi er sikkert ikke det eneste sted, hvor indkøbet til fredagens morgenbrød går på skift..... og i morgen er det så min tur.

Jeg havde fået en idé om at jeg - i stedet for at indkøbe wienerbrød - ville bage en kage selv (brødet bliver nu ikke også hjemmebagt, men medbragt fra bageren :0))). Det er nu ikke så tit at jeg bager - kan faktisk ikke, i skrivende stund, huske, hvornår jeg sidst har bagt kage.

Nå, men der skulle altså bages selv, og opskriften var også fundet: Engelsk Tekage. Efter at aftensmaden var overstået, gik jeg så i køkkenet for at bage med dette resultat:

Engelsk Tekage før den kommer i ovnen!

Engelsk Tekage efter det 40 minutter lange ophold i ovnen!

Så mangler jeg bare at finde ud af, om kollegaerne også kan lide resultatet eller om den atter skal stå på bagerens wienerbrød, når jeg næste gang skal have morgenbrød med :0))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...