torsdag den 16. juni 2011

Kinesisk hvidløgspurløg

Hos en af mine venner blev jeg præsenteret for "Kinesisk purløg", "Kinesisk hvidløgspurløg" eller "Kinapurløg" (Allium tuberosum), som ligner vores almindelige purløg meget – hvis det altså ikke var for de lidt mere lysegrønne og flade purløgsstrå og duften af hvidløg.

Ifølge de havebøger, som jeg har læst, får den "Kinesiske purløg" hvide blomterstande, hvilket jo også adskiller den fra den almindelige purløg. Blomstens umodne frøstande kan desuden knuses og bruges som chili.

torsdag den 9. juni 2011

Sibirisk huspeber

Så er det blevet tid til at præsentere endnu en af de chilier, som jeg købte på Fuglebjerggaard. Denne gang er det chilien "Sibirisk huspeber", som er en lille busket plante, som ikke blive så høj.

Da chilifrugterne endnu ikke er modne, er jeg ikke sikker på deres styrke, men ifølge Fuglebjerggards hjemmeside er det en af de stærkere chilier, og er formentlig i familie med habanero-chilierne.

Selvom den egentlig er perfekt til at have i vindueskarmen, vil jeg nu prøve at have den på altanen til det bliver tid til at tage alle chilierne ind for vinteren.

torsdag den 2. juni 2011

Chilien Granats

Jeg har været en tur forbi Fuglebjerggard for at købe et par chilier, og en af de indkøbte chilier er "Granats" (capsicum chinense), som jeg ikke tidligere er stødt på.

Ifølge beskrivelsen af chilien skulle det være en af de milde chilier, og modne ret sent, så der er noget at vente på :0))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...